اخبار HSE http://www.msi.co.ir Sat, 24 Oct 2020 12:12:51 +0000 Joomla! - Open Source Content Management fa-ir حفظ محیط زیست و طبیعت گردی http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/654-حفظ-محیط-زیست-و-طبیعت-گردی.html http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/654-حفظ-محیط-زیست-و-طبیعت-گردی.html

ده توصیه محیط زیستی در طبیعت گردی

1.از لگدمال کردن گیاهان و بالا رفتن از درخت و شکستن سرشاخه¬ها خودداری نماییم.

2.از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری نماییم
 
3.از رها کردن زباله های خود به ویژه زباله های تجزیه ناپذیر مانند پلاستیک ها  در طبیعت جدا بپرهیزید  و در صورت مشاهده، آن را جمع آوری نماییم.
 
4.از تخریب آشیانه پرندگان و مزاحمت براي  زندگی حیوانات وحشی خودداری نماییم.
 
5.از ریختن مواد شوینده ناشی از شستن ظروف و ... در پای درختان خودداری نماییم.
 
6.سعی کنیم تا حد امکان از غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد ندارند استفاده نماییم.
 
7.در صورت ایجاد آتش جهت پخت غذا، حتماً خاکستر آتش را با آب و خاک خاموش کرده و از این امر اطمینان حاصل نماییم.  
 
8.از شستشو و تعمیر خودروی خود درطبیعت ، مراتع ،جنگلها و کنار رودخانه جدا خودداری نماییم.
 
9.در صورت مشاهده تابلوی هشدار دهنده محل تردد حیوانات وحشی به آن توجه کرده و از سرعت زیاد در این محدوده بپرهیزيم.
 

1.      در صورت مواجهه با تخلف هایی همچون آلوده سازی محیط، اتلاف منابع ، شکار حیات وحش و موضوع هایی از این دست با سامانه 1540 تماس بگیریم.

 
]]>
iman.shokr@gmail.com (مدير سايت) اخبار HSE Sat, 15 Aug 2015 06:29:39 +0000
حفظ محیط زیست و ظروف پلاستیکی http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/653-حفظ-محیط-زیست-و-ظروف-پلاستیکی.html http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/653-حفظ-محیط-زیست-و-ظروف-پلاستیکی.html حفظ محیط زیست و ظروف پلاستیکی
با تغییراتی که در شیوه زندگی مردم رخ داده، همه چیز در حال جابجایی و تغییر و تحول است. آنچه این روزها حضور پر رنگ‌تر و مصرف بیشتری در زندگی روزمره آدم ها دارد استفاده از ظروف یکبار مصرف کاغذی، مقوایی یا پلاستیکی به صورت بشقاب، کاسه، نی، لیوان و ... می باشد. استفاده از این ظروف چه تاثیری بر سلامتی ما دارد؟
با تنوع مواد غذایی و تغییر عادت های غذایی، امروز شاهد افزایش بیماری های گوارشی از جمله سرطان های دستگاه گوارش مانند سرطان مری، معده، روده بزرگ و کبد هستیم و بی شک عدم استفاده صحیح از ظروف یکبار مصرف، که اغلب پلاستیکی و پلیمری هستند، نقش بسزایی در بروز این نوع بیماری ها داشته و روز به روز هم بیشتر می شود. 
 
آیا از این ظروف به درستی استفاده می کنیم؟
ظروف یکبار مصرف انواع مختلفی دارند و تاثیر این ظروف بر سلامت ما بستگی به نحوه استفاده از آن ها دارد.
هر نوع ظرف یکبار مصرفی برای هر نوع ماده غذایی یا آشامیدنی نباید مورد استفاده قرار گیرد.
از این ظروف باید به نحوی استفاده کنیم که مواد تشکیل‌دهنده ظرف، به مواد غذایی که داخل آن قرار دارد انتقال پیدا نکند.
در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به ته ظرف نگاه کنید معمولا یکی از کدها و یا علائم زیر در ته ظرف حک شده است.
 
هر یک از این کدها مشخص می کنند که آن ظرف از چه جنسی است، چه موادی درون آن به کار رفته است و برای چه استفاده ای مناسب تر می باشد.
 
ظروف پلی اتیلنی ( پت)     
•ظروف دارای این علامت نسبتا بی خطرند. بطری های نوشیدنی های گازدار از این دسته اند.
•استفاده از این ظروف برای نگهداری مواد غذایی چرب، گرم و مرطوب بلامانع است.
•از نگهداری آب و مواد غذایی به مدت بیش از 6 ماه در این ظروف خودداری نمایید.
•از این بطری ها به طور مکرر برای نگهداری آب در یخچال استفاده نکنید. در صورت تکرار استفاده، شیارهای بسیار کوچک و غیر قابل مشاهده ای در آن ها به وجود می آید که علاوه بر مستعد کردن شخص به عفونت های دستگاه گوارش، به علت آزاد کردن مواد سمی به داخل آب یا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان ها قرار می دهند.
•این ظروف را در مقابل نور آفتاب قرار ندهید، زیرا آفتاب ترکیبات خطرناک این ظروف را به مواد درون آن منتقل می کند و احتمال سرطان زایی در مصرف کنندگان را بالا می برد.
 
 
 
 
ظروف پلی اتیلنی با دانسیته بالا                                                     
بطری شیر، ظروف مایع ظرف شویی و محلول های شستشو از این نوع پلاستیک هستند. این پلاستیک ها هم بی¬خطرند.
 
    
 
ظروف پلی وینیل کلراید
 
•بطری های آب معدنی، مواد اولیه پلاستیک هایی که روی ظروف غذا می کشند و بطری های روغن مایع از این نوع پلاستیک هستند.
•این نوع پلاستیک ها را به هیچ وجه نزدیک حرارت قرار ندهید، زیرا باعث نفوذ مواد شیمیایی ظرف به درون مواد غذایی می شود.
•هرگز مواد غذایی را با پلاستیک روی آن درون مایکروویو نگذارید.
•استفاده مکرر از این ظروف برای نگهداری آب در یخچال اکیدا خودداری نمایید. 
 
 
 
ظروف پلی اتیلنی با دانسیته پایین
کیسه های نایلونی خرید از این نوع هستند.
 
 
 
 
 
ظروف پلی پروپیلنی
•ظروف ماست، کره و محصولات لبنی همچنین نوشیدنی ها از این گروه هستند.
•استفاده از این گروه پلاستیک ها برای مواد غذایی با دمای بالا و مرطوب، روغن و سرکه بلامانع می باشند.
•برای حمل آش و حلیم، از ظروفی که این علامت را دارند استفاده نمایید.
 
 
 
 
ظروف پلی استایرنی
•ظروف ماست، ظروف بسته بندی گوشت، ماهی و ... از این گروه هستند.
•از این ظرف ها فقط برای مواد غذایی در دمای معمولی استفاده کنید. 
•هرگز از نوع شفاف این ظروف برای نوشیدنی های داغ (چای، شیر کاکائو و قهوه) و مواد غذایی با حرارت بالا استفاده نکنید. زیرا مواد موجود در آن در این دما اثرات سرطان زایی دارد.
•از گرم کردن مواد غذایی در این ظروف در مایکروویو خودداری نمایید.
•از این ظرف ها برای بسته بندی و نگهداری روغن های خوراکی، مارگارین و هر نوع محصولی که لایه خارجی آن چربی است استفاده نکنید.
•نگهداری، حمل و بسته بندی مواد غذایی چرب و با دمای بالاتر از 65 درجه در ظروف پلاستیکی دارای علامت بالا ممنوع است.
•نوع شفاف این ظروف، تنها برای نوشیدنی های سرد مناسب می باشد و برای مواد غذایی داغ مانند چای و قهوه مناسب نیست.
 
 
سایر علائم 
این علامت مربوط به سایر ظروف پلاستیکی است که یا در طبقه بندی های قبلی نیستند و یا ترکیبی از 6 نوع قبلی می باشند.
از این ظروف با احتیاط استفاده کنید.
 
 
 
چند توصیه:
1.تا جایی که ممکن است از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنید.
2.از ظروف یکبار مصرف به طور مکرر استفاده نکنید
3.از ظروف پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکنید.
4.مواد غذایی را به صورت داغ در کیسه فریزر قرار ندهید.
5.نان داغ را درون کیسه های پلاستیکی قرار ندهید.
6.برای تهیه ظروف یکبار مصرف به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید.
7.از ظروف مارک دار و دارای برچسب استفاده نمایید.
8.کیفیت و مرغوبیت ظروف را در اولویت خرید قرار دهید نه قیمت آن را.
9.ظروف یکبار مصرف را قبل از دور انداختن ، فشرده کنید تا شکل ظاهری آن تغییر کند و مجددا قابل استفاده نباشد.
10.به جای ظروف پلاستیکی، از ظروف یکبار مصرف گیاهی که خطرات و مضرات ظرف های پلاستیکی را ندارند و در برابر حرارت مقاومند، استفاده کنید.
 
بر اساس تحقیقات انجام شده تنها در ایران سالانه بیش از ۳ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود.
 بیشتر این پلاستیک‌ها نیز بادوام هستند و صدها سال طول می‌کشد تا به خودی خود تجزیه و نابود شوند، پس بیاییم آگاهانه از این ظروف پلاستیکی استفاده کرده و هیچگاه بعد از استفاده، آن‌ها را در محیط رها نکنیم. بهترین روش دفع پسماند حاصل از این ظروف، تفکیک و جداسازی آن‌ها از مبدا و در نهایت بازیافت می‌باشد.
 
 رهاسازی و دفع پسماند حاصل از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی در طبیعت و محیط زیست، به مرور باعث آلودگی منابع آبی و خاکی، دریاها، رودخانه ها و تهدید حیات جانداران و گیاهان می شود.
 
هنگامی که کیسه های پلاستیکی به عنوان زباله دور ریخته می شوند، به علت ماندگاری بیش از ۵۰۰ سال در محیط، باعث آلودگی محیط زیست می شوند. این کیسه ها به همراه باد جابه جا شده و وارد رودخانه ها و کانال های آب می شوند؛ در نتیجه موجب گرفتگی آبراهه ها شده و در بسیاری موارد به علت ساکن ماندن آب، زادو ولد انواع حشرات افزایش می یابد. کیسه های پلاستیکی درصورت ورود به محیط زیست دریایی، وارد زنجیره غذایی جانوران دریایی شده و سالانه هزاران گونه از جانوران آبزی از قبیل وال، دلفین، فک و لاک پشت و نیز پرندگان دریایی اشتباهاً بر اثر خوردن این کیسه ها و خفگی ناشی از آن می میرند.
     
 
پلاستیک ها درصورتی که به عنوان زباله دفن شوند، به علت تجزیه آرام و کند در محل های دفن می توانند سبب تشکیل شیرابه و نفوذ آن به آب های زیرزمینی شوند. این شیرابه شامل ترکیباتی نظیر فلزات سنگین و سایر ترکیبات خطرناک است که جزو ترکیبات زیان آور برای محیط زیست هستند. همچنین مواد پلاستیکی و پلیمری به علت ساخته شدن از منابع نفتی و دارا بودن مواد با پایه نفتی و خاصیت تجزیه ناپذیری، در خاک باقی می مانند و به این ترتیب مواد شیمیایی آنها به تدریج از طریق خاک وارد  زنجیره غذایی انسان می شود؛ بنابراین علاوه بر اثرات کیسه ها و ظروف پلاستیکی روی محیط زیست، آنچه حائز اهمیت است، سلامت انسان¬هاست، به خصوص اینکه امروزه مصرف بیش از حد و نابجا از این مواد، خطرات جبران ناپذیری را برای سلامت انسان به همراه دارد.
کشورهای پیشرفته چند سالی است که استفاده از ظروف یک بارمصرف گیاهی را جایگزین انواع پلاستیکی آن کرده اند. در کشورهای صاحب فناوری تولید پلیمرهای گیاهی، از نشاسته ذرت، سیب زمینی و گندم برای این منظور استفاده می شود. 
در استفاده از این پلاستیک ها هیچ محدودیتی وجود ندارد و تمام انواع ظروفی که با پلاستیک های معمولی ساخته می شوند با پلیمرهای گیاهی هم قابل تولید هستند، ضمن اینکه پلیمر های گیاهی از انعطاف پذیری بیشتری برخوردارند، در مایکروفر قابل استفاده اند و برخلاف پلی استایرن که استفاده از آن در دمای بالاتر از ۶۵ درجه مجاز نیست، دمای ۹۰ تا ۱۰۰درجه سانتی گراد را به راحتی تحمل می کنند.
تجزیه این پلیمر ها در خاک حداکثر ۳ تا ۶ ماه طول می کشد که بستگی به دما، رطوبت و فشار خاک دارد که میکروارگانیسم های موجود در خاک را تحت تأثیر قرار می دهند. علاوه بر حفظ محیط زیست، حفظ سلامت انسان ها هنگام استفاده از این ظروف اهمیت ویژه ای دارد و از آنجایی که این پلیمر ها منشأ گیاهی و طبیعی دارند، هیچ ماده سمی و مضری از آنها آزاد نمی شود.
 
 مزايايي استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی:
1.سازگاری و تجزیه پذیری آن با محیط زیست
2.بدلیل عادی بودن از هرگونه اثرات مضر مواد پلاستیکی موجب سلامت و بهداشت جامعه
3.وابسته نبودن به صنعت نفت 
4.توسعه بخش كشاورزی
5.مصرف انرزی کمتر در فرایند تولید
 
]]>
iman.shokr@gmail.com (مدير سايت) اخبار HSE Mon, 20 Jul 2015 23:57:06 +0000
حفظ محیط زیست و آب http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/652-حفظ-محیط-زیست-و-آب.html http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/652-حفظ-محیط-زیست-و-آب.html حفظ محیط زیست و آب
چگونه می‌توانیم در حفظ محیط زیست مشارکت داشته باشیم؟
 
محیط زیست به عنوان سرمایه عظیم حیات نیازمند حفاظت و مراقبت دائم همه ساکنان زمین است. بر اساس اصل پنجاه  ام قانون اساسی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیت های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است. با استفاده صحیح از منابع طبیعی، بهره وری را در محیط زیست گسترش دهیم.
 
همانطور که در قرآن آمده است: " وَ جَعَلنا مِن الماءَ كُلُّ شَي‌ء حَيّ "، آب مایه حیات است. 
آب از منابع طبیعی تجدیدشونده است، یعنی به طور مداوم در طبیعت تولید می شود. میزان تولید آب تقریبا ثابت است، در صورتی که جمعیت مصرف کننده آب، روز به روز در حال افزایش است. برداشت بی رویه و بدون برنامه ریزی و مدیریت از منابع آب سطحی و زیرزمینی و با اتلاف آب در انواع مصارف خانگی، شهری، کشاورزی و صنعتی، موجب از بین رفتن این موهبت الهی می شود.
انسان از 2 طریق موجب کاهش منابع آبی می شود. یکی از طریق نابود کردن جنگل ها و پوشش گیاهی که از ذخیره سازان آب های زیرزمینی هستند و دیگر از طریق برداشت بی اندازه آب همراه با آلوده کردن منابع آبی. 
با کمی دقت، مسئولیت و مدیریت می توان به میزان زیادی از هدر رفتن آب و تولید بیش از حد فاضلاب جلوگیری کرد.
راهکارها:
- بهبود سیستم توزیع آب، اصلاح سیستم لوله کشی آب و استفاده از تجهیزات کاهنده ی مصرف آب. به طور مثال تعبیه سرشیرهای کاهنده  مصرف آب (هواده) بر روی شیرآلات و شیلنگ های آب، استفاده از شیرآلات الکترونیکی، فلاش تانک دو زمانه (یا دو حجمی) و ...
- به صورت دوره ای شیرآلات آب و سیستم لوله کشی را بازدید، تعمیر و سرویس کنیم.
- استفاده صحیح و به اندازه از آب گرم. مصرف بیش از حد آب گرم، علاوه بر تلفات آب، اتلاف انرژی و آلودگی هوا را نیز به دنبال دارد زیرا برای گرم کردن آب به مواد سوختی و برق نیاز است.
- از شستشوی خودرو و حیاط خانه یا مکان های دیگر با شیلنگ آب، خودداری شود. 
- برای نوشیدن آب خنک، شیر آب را باز نگذاریم تا آب خنک شود. بهتر است یا آب را داخل یخچال نگه داریم یا از تکه های یخ استفاده کنیم.
- اگر تکه های یخ برزمین افتاد، به جای دور ریختن، آن ها را در گلدان یا باغچه بیاندازیم. 
- در هنگام مسواک زدن، از باز گذاشتن شیر آب خودداری کنیم.
- به یاد داشته باشیم در هر دقیقه از استحمام، بین 10 تا 20 لیتر آب از دوش خارج می شود. پس سعی کنیم تا مدت زمان استحمام را به حداقل برسانیم.
- هنگام شستشوی دستی ظروف، بهتر است همه ظرف ها در یک سینک جمع شده و تنها برای آبکشی آن ها، شیر آب را باز نگه داریم.
- در هر بار استفاده از ماشین لباسشویی، از حداکثر ظرفیت آن برای شستشو استفاده کنیم.
- در هنگام خرید مسایل آب بر مانند ماشین لباسشویی و ظرفشویی، مدل هایی از آن ها را بخریم که از فن آوری های جدید که عموما باعث کاهش مصرف آب و برق می شود، بهره برده باشند.
- می وان با مقداری تغییر در سیستم لوله کشی آب و فاضلاب، از پساب آشپزخانه، حمام و ماشین لباسشویی، پس از تصفیه مقدماتی، جهت مصرف در فلاش تانک ها استفاده نمود. 
 
بحران آب جدی است.
با عدم صرفه جویی و مدیریت مصرف آب، تشنگی، خشکی و بیابان زایی، زاینده رودهای مرده، پریشان و هامون و ارومیه خشک و کویر شده، جنگل های از بین رفته و .. برای نسل های آینده باقی خواهد ماند. 
 
]]>
iman.shokr@gmail.com (مدير سايت) اخبار HSE Fri, 03 Jul 2015 23:27:25 +0000
آشنايي با تجهيزات ايمني دكلهاي مخابراتي http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/651-آشنايي-با-تجهيزات-ايمني-دكلهاي-مخابراتي.html http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/651-آشنايي-با-تجهيزات-ايمني-دكلهاي-مخابراتي.html آشنايي با تجهيزات ايمني دكلهاي مخابراتي
 كاركردن برروي دكلهاي مخابراتي يكي از پر مخاطره ترين فعاليتهاي کار در ارتفاع  محسوب مي شود و ضروري است با استفاده ي مناسب از تجهيزات ايمني دكلهاي مخابراتي و  رعايت اصول ايمني كار در ارتفاع از بروز حوادث كه مي تواند غير قابل جبران باشد پيشگيري نمود. در اين نوشتار سعي شده است به مهم ترين اصول ايمني دكلهاي مخابراتي كه بايستي از سوي دكلبندان مورد توجه قرار گيرد تا با آشنايي بيشتر فعالين اين حرفه و بازرسين ايمني دكلهاي مخابراتي گام موثري در جهت حفظ ايمني دكلبندان و  افزايش سطح آگاهي هاي عمومي برداشته شود .

 
مهم ترين اصول ايمني دكلهاي مخابراتي:
•از زمان شروع تا پایان، نیاز به داشتن دونقطه اتصال ایمن است. 
•نقطه ایمن اول، هنگام بالا رفتن از دکل، خود سازه دکل و نردبان آن محسوب می¬شود و هنگام انجام کار مورد نظر روی دکل، توسط سیستم استقرار حین کار تأمین می¬شود و نقطه دوم با استفاده از سیستم حمایت و پشتیبان که در ذیل به معرفی ابزارهای لازم جهت سیستمهای عنوان شده پرداخته می شود.
•ضروري است افرادي كه در مشاغل مرتبط با ارتفاع كار مي كنند از نظر سلامتي در شرايط مناسب بوده و از آمادگي جسماني بالايي برخوردار باشند.
•براي انجام كار در ارتفاع ضروري است افراد آموزشهاي تخصصي اين حرفه را گذرانده باشند و ضمن كسب مهارت در مراحل صعود ، عمليات و فرود ، با اصول ايمني و نحوه امدادو نجات ويژه كار در ارتفاع آشنايي داشته باشند.
 
آشنايي با 5 ابزار مهم از تجهيزات ايمني كار در ارتفاع در دكلهاي مخابراتي:
 
1- هارنس(Harness)

هارنس

هارنس وسيله اي است كه لازمه ي كار(يا ورزش) در ارتفاع بوده و در دو نوع صنعتي و ورزشي موجود مي باشد و از طريق اتصال به طناب اصلي و پشتيبان امكان فعاليت در ارتفاع را فراهم مي كند. 
•هارنس استقرار حین کار و متوقف کننده سقوط (تمام بدن) 
این نوع هارنس دارای حلقه جناقی و پشتی بوده که امکان استفاده از ابزار متوقف کننده سقوط را فراهم می کند.
•تقسيم مناسب وزن  در هنگام صعود و يا سقوط هاي ناگهاني
•طراحی x شکل پشت این هارنس باعث تقسیم یکنواخت نیروی ناشی از سقوط در تمام قسمتهای بدن می شود(در صورت اتصال سیستم پشتیبان به حلقه پشتی)
 
استاندارد هاي هارنس
ANSI Z359.1
CE EN 12841 type B
CE EN 361
CE EN 813
CSA Z259.10
CE EN 361
CE EN 358
 
 
2- کلاه ایمنی کار در ارتفاع(Helmet)کلاه ایمنی
•یک کلاه ایمنی خوب ، در عین راحتی و بدون ایجاد مزاحمت در حین کار، کاربر را در برابر ضربه و سقوط اجسام محافظت مي نماید.
•از خصوصیات بارزی که کلاه های ایمنی کار در ارتفاع  را متمایز می کند، بدون لبه بودن و بند چانه ای Y شکل آنهاست.
•كلاه هاي ايمني استاندارد به راحتی قابل تنظیم و سازگار با سر مي باشند.
استانداردهای کلاه ایمنی کار در ارتفاع
EN397محافظت در برابر ضربه های مکانیکی
EN12492
EN12492تهویه
EN397حفاظت در مقابل برق گرفتگی
EN50365
EN937خطر گیر افتادن کاربر در صورت گیر کردن کلاه ایمنی به موانع-حفاظت در برابر ریزش گدازه های مذاب-حفاظت در مقابل تغییر شکل جانبی-امکان استفاده در دماهای پایین
 
 
 
 
3- گريلون (GRILON)
گريلون ابزاری است جهت استقرار ايمن حین کار روی سازه یا دکل.
•امکان تنظیم آسان طول و فشار طناب میان دو نقطه تکیه گاه به‌وسیله بادامک ابزار
•امکان استفاده به دو روش یکطرفه و دو طرفه
1.وضعیت دو طرفه: در این روش دو سر لنیارد به نقاط اتصال جانبی قسمت  کمربند هارنس متصل شده و قسمت میانی لنیارد دور سازه تکیه داده   می شود.
2.وضعیت یکطرفه : به واقع در  این روش از این ابزار به عنوان ابزار فرود استفاده می شود که جزو کاربرد تخصصی آن نیست و بهتر است که از هر ابزاری برای موارد طراحی شده خود استفاده نمود.
استاندارد GRILON
CE EN 358
 
 
 
4- آساپ ASAP(As Soon As Possible)-Absorbica
برای تأمین سیستم حمایت و پشتیبان می توان از دو نوع ابزار به‌صورت مجزا یا ترکیبی استفاده نمود که برای ایمنی کار در دکلهای مخابراتی  از نوع ترکیبی بهتر است استفاده شود. یعنی برای صعود و فرود از دکل از ASAP و برای استقرار و حرکت روی قسمتهای مختلف دکل از Y MGO
•ابزار متوقف کننده سقوط متحرک به همراه جاذب انرژی. این ابزار عملکردی شبیه کمربند ایمنی خودرو دارد و با وارد شدن شوک به آن روی طناب پشتیبان(life line) قفل می شود.
•برای استفاده از این ابزار نیاز به نصب life Line (یک رشته سیم بوکسل که در امتداد ارتفاع دکل نصب می¬شود) روی دکل است.
      ویژگیهای زیر اهمیت استفاده پرکاربرد این ابزار را نشان می دهد:
توقف سقوط، لغزش و فرود خارج از کنترل
قابل استفاده روی طنابهای عمودی یا زاویه¬دار
در صورت گرفته شدن با دست حین سقوط نیز روی طناب قفل می¬شود
حرکت آزادانه ابزار به بالا و پایین روی طناب بدون دخالت کاربر
امکان نصب و جدا کردن آسان ابزار به خصوص نوع ASAP LOCK 
 
  
 
استانداردهای ASAP
CE EN 353-2
CE EN 12841 type A
 
5- ام جي او (Y-MGO-Absorbica) ام جی او
ابزاري است براي جذب انرژی دو بازو متشکل از دو قلاب MGO، تسمه Y شکل و ابزار شوک گیر
ویژگیهای این ابزار:
•همانطور که عنوان شد، برای استفاده از ASAP نیاز به طناب پشتیبان یا life line است ولی این ابزار نیازی به این سیستم ندارد
•برای عبور و صعود از سازه ها بسیار مناسب و انعطاف پذیر است.
استاندارد
CE EN 355:150
MGO: CE EN 362 150
•در مواردي كه استفاده از ASAP امكانپذير نيست ، از Y-MGO استفاده مي گردد.
 
 
 
]]>
iman.shokr@gmail.com (مدير سايت) اخبار HSE Wed, 24 Jun 2015 08:23:56 +0000
مدیریت سرآمد ایرانیان و هفته محیط زیست http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/650-مدیریت-سرآمد-ایرانیان-و-هفته-محیط-زیست.html http://www.msi.co.ir/knowledge/hse-news/item/650-مدیریت-سرآمد-ایرانیان-و-هفته-محیط-زیست.html مدیریت سرآمد ایرانیان و  هفته محیط زیست
 سازمانها با اختصاص واحد هايي با عنوان بهداشت كار ، ايمني صنعتي و يا HSE توجه خود را به ايمني ، بهداشت و محيط زيست نشان مي دهند اما عموما حلقه مفقوده ي  واحد HSE بخش E يا (Environment / محيط زيست ) مي باشد.و آنچه كه در عمل بيشتر بدان پرداخته مي شود مقوله ي ايمني و بهداشت كاركنان مي باشد چرا كه حفظ سلامت انسانها به عنوان مهم ترين دارائي هاي سازمانها ، وظيفه خطيري است كه بر عهده اين واحدها است.بيايد از منظري ديگر به مفهوم محيط زيست بنگريم:
مفهوم محيط زيست : محیط زیست به همه محیط‌هایی که در آن‌ها زندگی جریان دارد گفته می‌شود. مجموعه‌ای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیط زیست را تشکیل می‌دهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر می‌گذارند. (ويكي پديا، دانشنامه آزاد)
 
  با نگاهي به مفهوم محيط زيست در مي يابيم كه توجه به انسان به عنوان بخشي از محيط زيست كه هم بر آن تاثير مي گذارد و هم از آن تاثير مي پذيرد ، از سويي و توجه  به حفاظت از محیط زیست در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از هشت هدف توسعه هزاره و یکی از سه پایه توسعه پایدار از سوي ديگر، مفهوم تازه اي را به ذهن متبادر مي سازد و با اين ديدگاه ،شايد بتوان گفت مهم ترين رسالت واحد HSE در سازمان ها فرهنگ سازي در زمينه حفظ محيط زيست و جلب مشاركت عمومي در اين حوزه مي باشد.
 
شركت مديريت سرآمد ايرانيان به عنوان مشاور HSE در صنعت مخابرات ، در راستاي استقرار و نگهداري از سيستمهاي مديريت  ايمني در شركت ارتباطات سيار با ديدگاه محوري نسبت به محيط زيست ، نظام هاي ايمني بهداشت و محيط زيست را طرحريزي و اجرا نموده است. شركت ارتباطات سيار ايران (همراه اول) كه از پيشگامان صنعت ارتباطات سيار ايران مي باشد، در مقوله ي توجه به محيط زيست نيز گوي سبقت را از ديگر رقبا و اپراتورها ربوده و در راستاي ايفاي مسئوليتهاي اجتماعي خود گامهاي موثري برداشته است.
 
علي رغم اينكه فعاليتهاي صنعت مخابرات داراي هيچگونه جنبه بارز زيست محيطي (نظير آلودگي آب، آلودگي خاك و ...) نيست و جنبه هاي زيست محيطي شناسايي شده، همگي تحت كنترل و در حدود پذيرش تعريف شده از سوي سازمان انرژي اتمي مي باشند ،معهذا  شركت مديريت سرآمد ايرانيان به عنوان مشاور ومجري HSE در شركت ارتباطات سيار ايران با حساسيت خاصي به اين مقوله پرداخته و بالغ بر 40 جنبه زيست محيطي متاثر از فعاليتهاي آن شركت  اعم از ستادي و عملياتي شناسايي كرده و متناظر با هر يك اقدامات كنترلي مربوطه را نيز به سازمان پيشنهاد داده است. پيشنهادات ارائه شده در قالب اقدامات اصلاحي و پيشگيرانه در دستور كار قرار گرفته و امروز پس از گذشت 2 سال از اجرا ،مي توان شاهد كاهش چشمگير ميزان شدت، احتمال و گستردگي جنبه هاي زيست محيطي در اين حوزه بود.
 
به طور مثال فعاليتهايي نظير گودبرداري، فوندانسيون، نصب و نگهداري دكلهاي مخابراتي مي تواند جنبه هايي نظير ايجاد ضايعات ، آسيب به پوشش گياهي، انتشار ذرات گرد و غبار ، گرماي حاصل از تشعشعات راديويي و مصرف منابعي نظير برق ، آب داشته باشد كه به منظور كاهش آثار مخرب هر يك مي توان به اقدامات كنترلي مانند تدوين و اجراي آئين نامه مديريت پسماند، تدوين و اجراي دستور العملهاي HSE ويژه گودبرداري، فوندانسيون و نصب و نگهداري دكلهاي مخابراتي و نظارت مستمر بر حسن اجراي آنها ، استفاده از تجهيزات كم مصرف و استاندارد به منظور مديريت مصرف انرژي و... وده ها راهكار علمي و عملي ديگركه در شركت ارتباطات سيار ايران به مورد اجرا گذاشته شده است ، اشاره داشت.
 
از سوي ديگر واحد HSE شركت مديريت سرآمد ايرانيان ، صنعت مخابرات و بستر ارتباطي موجود را بستر مناسبي براي افزايش آگاهي هاي عمومي و فرهنگ سازي در زمينه محيط زيست دانسته و شركت ارتباطات سيار نيز از اين ظرفيت بالقوه به نحو مطلوبي بهره برده است.از جمله اقداماتي كه در اين راستا انجام شده مي توان به موارد زير اشاره داشت:
 
- تشكيل كمپين "همراه اول، همراه طبيعت "با هدف حذف قبوض كاغذي و حفظ منابع طبيعي
- تشكيل كمپين" هواي شهرمو دارم "با هدف جلب مشاركت عمومي به منظور كاهش آلودگي هوا
- برگزاري مسابقه عكاسي همراه اول به مناسبت هفته محيط زيست
- راه اندازي خدمات جيرينگ (كيف پول همراه) با هدف كاهش سفرهاي درون شهري و مصرف منابع
- پاكسازي طبيعت (درياچه ، كوهستان ) توسط كاركنان شركت همراه اول
- ...
 
همچنين در اين راستا واحد HSE شركت مديريت سرآمد ايرانيان به عنوان مشاور HSE شركت ارتباطات سيار ايران، متناسب با مناسبتهاي مرتبط با محيط زيست ، همچون روز هواي پاك، روز زمين پاك ، هفته محيط زيست و... بروشورهايي(لينك زير) را به منظور ارتقاي سطح آگاهي هاي عمومي و كاركنان شامل بهترين راه هاي حفاظت از محيط زيست  تهيه و در اختيار سازمان قرار مي دهد. (لينك زير)     
حفاظت از محيط زيست = تزریق روح تازه و با نشاط به زندگی
 
 
اهدافي كه HSE صنعت مخابرات در حمايت از هفته محيط زيست دنبال مي كند:  
  • شفاف سازي نقش محوري انسان در بهبود مسایل زیست محیطی
  • افزايش قابليت هاي عمومي و ظرفيت سازي برای تبدیل شدن  هر فرد به عنوان فعال محيط زيست با هدف توسعه پايدار
  • بهبود نگرش عمومي به مقوله محيط زيست از طريق فرهنگ سازي ارزشي در زمينه حفاظت از محيط زيست 
  • جلب مشارکت عمومي با استفاده از بسترهاي ارتباطي و اطلاعاتي با هدف ترغيب همگان به حفظ سرمايه هاي خدادادي براي نسلهاي آينده بشر 
  • كمك به تحقق شعار امسال روز جهانی محیط زیست "هفت میلیارد رویا و یک سیاره، درست مصرف کنیم" . با سه راهكار اصلي:
  • مصرف كمترانرژی   
  • بهره برداری بهینه از آب و سایر منابع   
  •  کمتر هدر دادن مواد غذایی 

 

]]>
iman.shokr@gmail.com (مدير سايت) اخبار HSE Wed, 17 Jun 2015 06:19:21 +0000